Maresme

Pere Vega Sánchez

Pere Vega Sánchez

Pere Vega Sánchez

  • Regidor Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta Ampliar
  • Secretari d'Organització PSC Sant Cebrià de Vallalta
  • Conseller Comarcal Sant Cebrià de Vallalta
Ampliar

nascut a Barcelona. Vaig venir a viure al nostre poble l’any 1991, primer a la Urbanització de Can Domènec, després a la de Can Bartomet i recentment al nucli urbà.

Estic casat amb la Júlia des de l’any 1989 i soc pare de l’Estel•la (1992) d’en Pere (1995) i de la Mar (2003).

Vaig introduir-me a la política municipal com a candidat a les eleccions municipals del 1995 com membre d’ ERC, però vaig entrar al consistori com a regidor i cap de llista del PSC al 1999. En aquells moments vaig desenvolupar les àrees d’Educació, Esports i Urbanitzacions, les tasques que més recordo d’aquella època va ser col•laborar per assolir el nou CEIP El Pi Gros, posar les primeres pedres per acabar amb les activats dels Entes de Conservació de les urbanitzacions i les seves quotes, així com crear el Consell municipal d’urbanitzacions, també la primera fira de la maduixa o la primera BTT.

En el període 2003-2007, també com a cap de llista del PSC, vaig entrar a l’equip de govern amb les tasques d’Educació i urbanitzacions Vàrem fer l’actual escola bressol El Rial que ha estat una de les responsabilitats que més m’ha satisfet, també vaig crear la brigada de neteja de les urbanitzacions de manera que aquests veïns van començar a rebre els mateixos serveis que la resta de la nostra ciutadania.

Del 2007 al 2011 també com a cap de llista del PSC vaig tenir la responsabilitat de cap de l’oposició i per tant fer el seguiment de la tasca del govern municipal. He de dir que va ser un període important de treball malgrat que també he de reconèixer que poc gratificant, en especial quan tens una majoria absoluta en el govern, com era el cas, que no et permet aportar les teves idees al poble.

Del 2011 al 2013 vaig assolir l’alcaldia del nostre poble encapçalada pel PSC, fruit d’un pacte de govern de 4 partits. Va estar l’època de màxima responsabilitat, en especial per impulsar un equip de govern plural basat en el diàleg i amb una nova forma de tractar i comunicar amb el nostres veïns i veïnes.

Formació acadèmica
Graduat escolar a l’escola Sant Pancraci del Poble nou ( Barcelona). 1977
1r Grau de FP electricitat al centre Lope de Vega del Poble nou (Bcn). 1979
Accés a la universitat per més grans de 25 anys. 1997
Llicenciat en dret a la UOC. 2005
Llicenciat en Ciències polítiques i de l’administració a la UOC. 2008
Màster en lideratge polític i social a la UAB. 2009

 Trajectòria professional
El meu primer treball va ser com a mosso de magatzem, tenia llavors 17 anys, a on vaig treballar fins que l’empresa va fer fallida l’any 1983. Posteriorment em vaig comprar un taxi l’any 1985 i vaig començar la professió que exerciria fins l’any 2003, alhora iniciava la meva formació universitària i construïa la meva empresa de taxis de la que sóc administrador fins l’actualitat.

Altres informacions
Des dels 18 anys m’ha interessat la política. Vaig ser membre de l’executiva nacional de les JERC i com membre alhora d’ERC vaig estar expulsat junt amb tota l’executiva per discrepar amb la direcció pel suport a CiU. Posteriorment formo part de l’Entesa dels Catalans, partit format entre altres pels expulsats d’ERC amb el qual em presento a les eleccions al Parlament de Catalunya.

Posteriorment ens fusionem amb Nacionalistes d’Esquerra formant l’Entesa dels Nacionalistes que finalment junt amb el PSUC, formem el que ja serà ICV.

Deixo durant un temps la vida política fins que torno a ERC i que abandono per formar part del PI ja dissolt i posteriorment ingresso en el PSC.

Des de llavors he estat cap de llista i primer secretari de l’agrupació, també conseller nacional i a l’actualitat formo part del Consell Comarcal del Maresme com a President del grup socialista.

Vaig ser membre fundador de l’ONG “Sant Cebrià Solidari” que durant els primers anys del 2000 va fer una tasca de suport i integració en el nostre poble.

Campos obligatorios

Términos y condiciones