Maresme

Vanesa Muñoz, escollida candidata socialista a l’ajuntament d’Arenys de Munt

  • Actualitzat:
  • Creat:

L’Agrupació local l’ha escollit aquest vespre per unanimitat;

amb el principal objectiu de ser decisius en la configuració de Govern el proper juny.

El PSC Arenys de Munt ha finalitzat aquest vespre el procés d’elecció del candidat a ser cap de llista a les properes eleccions municipals del 26 de maig. Els socialistes arenyencs han tancat el procés amb la candidatura de la jove advocada presentada amb els suficients avals, i essent escollida per unanimitat.

Muñoz substituirà Àngels Castillo, la cap de llista de les passades eleccions, i portaveu del grup socialista al Consistori des de l’any 2.012. Castillo, a l’inici del procés, va manifestar la seva intenció de no tornar a encapçalar la llista per motius personals, i per la seva visió de renovació política, tot donant exemple al respecte.

Tot i això, s’ha posat a disposició tant de la nova candidata com del conjunt de l’Agrupació local del socialistes, de la que n’és la Primera Secretària, per “tot allò que calgui. Hem estat quatre anys a Govern fent bandera de les polítiques socials, polítiques d’esquerres, en un municipi amb un altíssim índex d’atur, i amb moltes famílies que no arriben a finals de mes per culpa de les retallades de la dreta catalana i espanyola. Per això” ha prosseguit Castillo, “vull estar a disposició, per explicar en primera persona què és el què hem fet, i de què som capaços els i les socialistes a Arenys de Munt”. Castillo continuarà com a Primera Secretària del PSC Arenys de Munt en tot el cicle electoral del 2.019.

Muñoz, de professió advocada, amb despatx professional a Mataró, va néixer fa 38 anys a Arenys de Munt, i hi ha viscut gairebé tota la seva vida. Experta en Dret Família, Dret Civil, Dret Penal i Violència de Gènere, compagina la seva professió d’advocada amb l’exercici pericial com a Perit cal·ligràfic judicial i en documentoscòpia forense, matèria amb la que col·labora com a membre de l’Associació Interdocpol destinada a la difusió i formació en aquesta matèria i en tràfic il·lícit de vehicles així com assumptes diversos de seguretat a Cossos de Policia a nivell nacional i europeu.

Ha estat Vicepresidenta del Consell del Poble (del que encara en forma part) i membre de la Colla Gegantera d’Arenys de Munt. Actualment es sòcia de Donaviva, i assessora a diferents entitats a nivell particular en aspectes derivats de la seva professió. També forma part de l’associació de dones emprenedores del Maresme Dona’t un Impuls on hi participa activament.

La nova candidata socialista ha manifestat que “som l’únic grup garant a tot el poble de dues coses: per una banda, d’aplicar polítiques socials d’esquerres que s’ha demostrat els darrers dotze anys que som els únics que ho fem, i la història de quatre dècades del PSC ho demostra sobradament; i, per l’altra, som l’únic grup d’esquerres no independentista que es presenta a les eleccions a Arenys de Munt; som els únics capaços de treballar per un sòl poble, sense exclusions”. Muñoz ha afegit que “sempre he estat molt ambiciosa, i surto a guanyar. Surto a ser la primera Alcaldessa dona d’Arenys de Munt”.

El PSC Arenys de Munt és l’única candidatura que ha estat encapçalada per tres dones a les darreres quatre eleccions municipals. Tot un exemple d’igualtat.

A l’Assemblea d’elecció hi van assistir tot recolzant Muñoz, diversos alts càrrecs dels socialistes comarcals, encapçalats per Xesco Gomar, Primer Secretari del PSC Maresme