Maresme

Tordera reclama una solució al deute acumulat per impagament de les famílies...

  • Ràdio Tordera
  • Actualitzat:
  • Creat:

en situació de vulnerabilitat energètica. La regidora socialista, Toñi Garcia, ha recordat que els ajuntaments no tenen cap obligació sobre el deute amb les empreses subministradores.

El PSC de Tordera va presentar ahir una moció, amb incorporacions en el text d’ERC i d’en Comú Podem,  on es demanava que no es traspassi el deute relatiu a les factures energètiques de les famílies vulnerables del municipi. La moció inclou la petició de la retirada de l’amenaça d’Endesa d’efectuar talls de subministraments a partir de l’1 d’octubre. En la moció, el PSC «reclama una solució al deute acumulat per impagament de les famílies en situació de vulnerabilitat». L’ajuntament de Tordera és un dels municipis catalans que han rebut una carta d’ENDESA on es reclama el pagament del 50% d’aquest deute.

 La regidora socialista, Toñi Garcia, ha recordat que els ajuntaments no tenen cap obligació sobre el deute amb les empreses subministradores. “L’ajuntament ha fet els informes de vulnerabilitat per evitar els talls de consum segons diu la llei però cap normativa autonòmica o estatal obliga als ajuntaments a pagar el deute que es genera”.

Garcia que és regidora de l’àrea de Serveis Socials també demana a ENDESA la retirada de l’amenaça d’efectuar talls de subministrament a les famílies en situació de vulnerabilitat i la necessitat que la Generalitat de Catalunya lideri la negociació del deute amb les empreses.