Maresme

Susana López, creu que, en política, cal prendre decisions i saber prioritzar

  • Ràdio Argentona
  • Actualitzat:
  • Creat:

La portaveu i cap de llista del PSC, Susana López, ha exposat àmpliament com van sol·licitar el canvi de redactat de la moció referent al bloqueig del vaixell de salvament marítim Open Arms.

La portaveu i cap de llista del PSC a Argentona, Susana López ha afirmat que, en política, cal prendre decisions i saber decidir “quina és la prioritat”. Ho ha dit en el seu torn de la roda política on ha afegit que al govern li manca “criteri”, sobretot en allò que fa referència als Recursos Humans, una regidoria que ella mateixa encapçalava quan estava a l’equip de govern. En aquest sentit, la regidora socialista va preguntar a l’alcalde, Eudald Calvo, quan portarien a ple la mesura que contempla que els treballadors municipals puguin cobrar el 100% del sou quan agafen una baixa, per incapacitat temporal. Susana López creu que es portarà a aprovació en la següent sessió plenària però ha criticat l’actual equip de govern per anar sempre tard i lent en tot allò referent a Recursos Humans. 

Pel que fa a la pròrroga del contracte del servei de manteniment de jardineria i espais verds públics urbans, Susana López, ha exposat la necessitat de fer-ne un de nou que contempli tots els plans directors. Però la major crítica ha estat per la pròrroga del contracte del servei de neteja viària i recollida i transport de residus municipals. López ha recordat que els treballadors de l’empresa que està duent a terme aquesta tasca van estar a punt de fer una vaga a mitjans de l’any 2017. La regidora creu que s’ha perdut un any i mig per intentar millorar les condicions del servei i dels mateixos treballadors: “l’única resposta que ens donen és que no han arribat a temps (...) i això ho diuen en cada contracte”. López creu que després de quatre anys governant, els regidors ja haurien de ser més resolutius. 

La portaveu i cap de llista del PSC, Susana López, ha exposat àmpliament com van sol·licitar el canvi de redactat de la moció referent al bloqueig del vaixell de salvament marítim Open Arms. López ha dit que ja ho va demanar a les Comissions Informatives que se celebren una setmana abans del ple, on el govern la va emplaçar a fer un redactat alternatiu. La socialista ha afirmat que a finals de setmana van enviar el nou redactat als portaveus dels grups municipals i que el mateix dilluns del ple la van informar que no acceptaven el text i no volien consensuar-ne cap. Finalment, durant el ple es va decidir fer un recés per negociar un nou redactat i presentar una moció conjunta. La regidora del PSC ha agraït el gest tot i que considera que s’hauria d’haver consensuat abans sense fer “populisme” ni “partidisme”. Ha afegit que “no és normal tirar-nos els trastos al cap amb un tema així”. 

La regidora també ha picat el crostó al govern per no haver inclòs la restauració de les campanes al pressupost municipal que es va aprovar a finals d’any perquè ja es tenia constància que s’haurien de fer actuacions en aquest sentit. A més, ha manifestat la seva voluntat que la Casa Puig i Cadafalch es converteixi en un emplaçament lligat a la cultura i a la figura de l’arquitecte.

Pel que fa a les eleccions municipals del mes de maig, Susana López es mostra optimista i no creu que si, finalment, Ciutadans presenta candidatura, faci baixar vots als socialistes.