Maresme

Sílvia Tamayo, regidora del PSC a Canet, renúncia a l'acta de regidora

  • Maresme
  • Actualitzat:
  • Creat:

Després de divuit anys de servei a la ciutadania i al socialisme, Sílvia Tamayo ha presentat la seva dimissió

Sílvia Tamayo, que ha estat regidora de l’Ajuntament de Canet de Mar durant 18 anys, primera secretària de l’agrupació socialista local i cap de cartell electoral en dues campanyes, ha decidit presentar la renúncia.
Dos fets han estat els detonants d’aquesta dimissió: el desacord amb el grup municipal PSC-Units i el trencament de la disciplina de vot al darrer Ple municipal; i la filtració de la informació que l’alcaldessa de Canet, Blanca Arbell, li hagués ofert ser regidora delegada encarregada de l’àrea de Comunicació, oferta que va rebutjar.
Des de l'Agrupació Socialista de Canet volem reconèixer la important tasca de la Sílvia durant els anys que ha format part del Consistori, primer com a regidora als governs encapçalats per Joaquim Mas, com a regidora de Medi Ambient (va posar en marxa el sistema de recollida selectiva) i Ensenyament (es va estrenar la llar d’infants municipal), després com a regidora d’Esports i Comunicació al primer govern de la Blanca Arbell, i ara a l’oposició.
Els bons resultats de les eleccions municipals del 2019 van propiciar que el grup municipal Socialista-Units sumés tres representats a l’Ajuntament, els quals porten aquests dos anys de mandat treballant des de l’oposició, fiscalitzant la feina del govern local i aportant idees i projectes per millorar la vida dels ciutadans i ciutadanes de Canet. A vegades amb diferències entre els membres del grup per la forma de desenvolupar la tasca d’oposició, però la tasca del GMS ha assolit els objectius que s’havien marcat. La diferència de criteri en el punt del darrer Ple en el que es va tractar l'augment de la dedicació i del sou de l'Alcaldessa, va provocar el trencament de la unitat de vot del GMS de Canet de Mar per primera vegada.
La decisió de no acabar el mandat, però, ja era una possibilitat des que Sílvia Tamayo va cedir el 2018 la primera secretaria del PSC local i el cap de cartell electoral per a les eleccions de 2019 a Marian Gómez. Les seves responsabilitats professionals així com el seu canvi de domicili fora de Canet han anat complicant la seva activitat com a regidora i la comunicació dins del grup municipal. En alguna ocasió havia comentat que havia acceptat anar a la llista electoral per ajudar aportant la seva experiència als nous regidors però que potser no acabaria el mandat.
La renúncia de Sílvia Tamayo respon a l’ànim de no perjudicar els interessos del Partit a nivell local i es produeix desprès que el grup municipal hagi tingut dos anys d’experiència de treball conjunt. L’Adrià Donadeu serà qui agafi el relleu de la Sílvia Tamayo al Grup Municipal PSC-Units, després de la renúncia de la candidata núm. 4 de la llista.
Marian Gómez, que com a portaveu ha reforçat la imatge del PSC al Consistori, seguirà al capdavant del grup municipal i del PSC de Canet, i ara té per davant l’encàrrec de reforçar l’equip de cara a les eleccions municipals del 2023.

Fitxers adjunts: