Maresme

S'allibera el peatge de la C-32

  • Maresme
  • Actualitzat:
  • Creat:

La desaparició del peatge a la C-32 ens encamina cap a un nou model de transport.

Des del PSC Maresme, ens congratulem per l’alliberament dels peatges a  les quatre autopistes catalanes: el tram nord de l'AP-7 (de Vila-seca a la Jonquera); l'AP-2, de Saragossa al Penedès; la C-32 al Maresme i la C-33 entre Barcelona i Montmeló. Després de que el Govern d’Espanya no prorrogués les concessions de les seves autopistes.

Aquest fet, tal i com ha expressat el diputat socialista, Jordi Terrades, converteix a l’actual Govern d’Espanya en el primer de la democràcia que no prorroga les concessions, complint així  el compromís de recuperar-les i aixecar peatges. Els únics peatges que quedaran a Catalunya són els concessionats per la Generalitat.

Amb aquest aixecament de peatges a la C-32, tenim l’oportunitat de prendre el camí cap a un nou model de transport, i poder reestructurar la mobilitat al Maresme pacificant la N-II, per fer-la una via més urbana i amable, un projecte que fa molts anys que es porta reclamant.

Ara bé, lamentablement, la manca de previsió per part de la Generalitat per desenvolupar els projectes de construcció de sis entrades noves a la C-32 que es faran a Alella, Teià, Premià de Mar, Cabrils, Canet i Calella; s’està parlant d’entre 2022 i 2026 per desenvolupar els estudis, projectes i obres que faran possible aquest canvi de model, imprevisió que provocarà que la comarca passi per una situació transitòria bastant dolenta en quan a accessos a autopista i afeccions als municipis. 

No obstant això, els socialistes confiem en que la millora de l'accessibilitat a l'autopista,  la integració urbana de la carretera NII al Baix Maresme i la seva pacificació a l’Alt Maresme, es facin factibles el més aviat possible per no generar problemes significatius de trànsit a la comarca. Com també confiem en poder estudiar nous models de gestió de manteniment de les autopistes, que han de ser consensuats i homogenis a nivell d’Espanya.

Fitxers adjunts: