Maresme

Quina llàstima...

  • PSC Arenys de Munt
  • Actualitzat:
  • Creat:

Escrit del PSC d'Arenys de Munt a la revista BATEC.

Semblava que l’estiu portaria una mica de pau a la disputa entre aquells què continuen garantint que el viatge a Ítaca encara és possible i aquells què continuem pensant que la mentida s’hauria d’acabar ... però no.

Un any després dels atemptats terroristes produïts a Barcelona i Cambrils es demostra que encara les posicions estan molt allunyades i que qualsevol excusa serveix per destrossar els pocs ponts que resten en peu o aquells què de mica en mica i amb molt d’esforç s’havien intentat re composar.

Tampoc a Arenys de Munt, el govern municipal va tenir el 17A, en el moment de recordar aquell atemptat, la suficient grandesa com per deixar de criminalitzar l’estat espanyol aprofitant les morts d’unes víctimes que amb tota seguretat voldrien viure en pau. Però pel que sembla per aquest govern “tot s’hi val” per l’interès partidista. I en la veritable política senyors, com en la vida, “no tot s’hi val”.

No només això, sinó que el nostre poble també ha començat a patir els efectes d’aquells que estan a favor dels llaços grocs (incloent cementiris a la Plaça Catalunya) i els contraris al procés (amb un kamikaze tallant cablejat elèctric i pintades a la porta de l’Ajuntament). Malauradament, creiem que aquests incidents no seran els únics.

Hi ha una dita que diu: més val passar inadvertit en determinades circumstàncies, i algunes declaracions del nostre alcalde demanant càstig a aquells qui treguin insígnies pro-independentistes suposem que han generat aquest “efecte rebot”.

Des d’aquestes línies volem condemnar qualsevol atac al respecte i cura que s’han de tenir a les idees d’allà on vinguin, com sempre hem fet (encara que alguns hagin començat la seva pròpia campanya electoral cara les municipals mitjançant el desprestigi a aquells que no pensin com ell) encara que com estem comprovant, els extrems cada cop tenen major presència.

Veïns, veïnes ... setembre promet, com sempre, una manifestació multitudinària. Però recordem que Catalunya no és només dels llaços grocs. I dir això no és feixisme.

 

PSC

Arenys de Munt, 20 d’agost de 2018

Revista BATEC, Setembre.