Maresme

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, és escollit membre de la Junta de Govern de la FEMP

  • Ràdio Pineda
  • Actualitzat:
  • Creat:

En el XII Ple de la Federació, celebrat dissabte a Madrid, Xavier Amor va ser escollit per representar els municipis catalans, junt amb Rosa Huguet, alcaldessa de Canyelles.

Foto: FEMP
Foto: FEMP

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, torna a formar part de la Junta de Govern de la Federación Española de Municipios y Províncias (FEMP). En el XII Ple de la Federació, celebrat dissabte a Madrid, Xavier Amor va ser escollit per representar els municipis catalans, junt amb Rosa Huguet, alcaldessa de Canyelles. En el ple es va reelegir com a president a l'alcalde socialista de Vigo, Abel Caballero.

Xavier Amor ha dit que aquest organisme «és la interlocució directe amb el govern estatal davant de noves lleis o canvis i que vetlla per als interessos de tots els municipis». Xavier Amor també ha dit que «sempre ha defensat el municipalisme» i en aquest sentit ha reclamat «un millor finançament perquè els ajuntaments són la primera porta on truquen els ciutadans». Ha dit que «no els poden donar l'esquena, i per això cal fer alguns canvis en el repartiment de recursos i competències».

 

Els delegats van aprovar finalment una candidatura de consens per a la Junta de Govern d'aquesta institució, en què, segons ha explicat el mateix Abel Caballero "s'ha anteposat l'interès de la ciutadania a qualsevol altre". A més de la presidència, el PSOE ha obtingut la vicepresidència, que ostentarà l'alcaldessa de Toledo, Milagros Toló i 10 llocs en la Junta de Govern, entre els quals hi ha Xavier Amor.

by Josep Basart