Maresme

Joan Mercader recorda a ENDESA que la llei prohibeix tallar el subministrament elèctric...

  • Ona Malgrat
  • Actualitzat:
  • Creat:

... a les famílies vulnerables. L'alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, ha enviat avui dimarts una carta a la responsable d'Endesa a Catalunya.

Joan Mercader
Joan Mercader

L'alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, ha enviat avui dimarts una carta a la responsable d'Endesa a Catalunya, Isabel Buesa, responent, tal i com han fet altres alcaldes i entitats municipalistes de Catalunya, a la reclamació que la companyia elèctrica ha fet de manera col·lectiva als ajuntaments demanant el pagament de la meitat del deute que tenen les persones i famílies vulnerables amb Endesa. En el cas de Malgrat de Mar la reclamació és de 73.000 euros aproximadament.

L'alcalde Mercader recorda a Buesa que la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i pobresa energètica prohibeixen el tall en el subministrament dels col·lectius vulnerables. A més, a la missiva, Joan Mercader posa de manifest el seu rebuig pel que fa a la forma com al contingut de la carta que Endesa va enviar el 31 de juliol al consistori anunciant que s'activaran els procediments de suspensió de subministrament a les persones vulnerables a partir d'aquest 1 d'octubre.

L'alcalde de Malgrat de Mar considera necessari i urgent que s'estableixi un marc de relació entre la Generalitat i l'empresa subministradora, Endesa, i es deixi sense efecte la comunicació que ha estat tramesa per part de la companyia.