Maresme

El PSC reclama una solució al deute pels impagaments de famílies vulnerables...

  • Ràdio Pineda
  • Actualitzat:
  • Creat:

de les factures a ENDESA. La moció inclou la petició de la retirada de l’amenaça d’Endesa d’efectuar talls de subministraments a partir de l’1 d’octubre.

Foto: Ràdio Pineda
Foto: Ràdio Pineda

La moció es debatrà al ple del 30 de setembre

El PSC de Pineda ha emès un comunicat sobre el deute a ENDESA, anunciant que han entrat una moció que presenten al ple de setembre on es demana que no es traspassi el deute a l’ajuntament de Pineda de Mar. La moció inclou la petició de la retirada de l’amenaça d’Endesa d’efectuar talls de subministraments a partir de l’1 d’octubre. En el comunicat, el PSC «reclama una solució al deute acumulat per impagament de les famílies en situació de vulnerabilitat». L’ajuntament de Pineda de Mar és un dels municipis catalans que han rebut una carta d’ENDESA on es reclama el pagament del 50% d’aquest deute.

«Cap obligació d’assumir el deute pels ajuntaments catalans»

L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha recordat que els ajuntaments no tenen cap obligació sobre el deute amb les empreses subministradores. “L’ajuntament ha fet els informes de vulnerabilitat per evitar els talls de consum segons diu la llei però cap normativa autonòmica o estatal obliga als ajuntaments a pagar el deute que es genera”.

Xavier Amor també demana a ENDESA la retirada de l’amenaça d’efectuar talls de subministrament a les famílies en situació de vulnerabilitat i la necessitat que la Generalitat de Catalunya lideri la negociació del deute amb les empreses subministradores. “És un problema que afecta tota Catalunya i per tant la solució ha de venir per part de l’administració autonòmica”.
 

Aquestes propostes s’han inclòs a la moció presentada pel PSC Pineda per debatre al ple de l’ajuntament de Pineda de Mar que tindrà lloc el pròxim 30 de setembre. Xavier Amor ja es va pronunciar fa uns dies, preguntat per Ràdio Pineda, després de la reunió de la Diputació de Barcelona amb els representants polítics i tècnics dels ajuntaments.

Submitted by Maria Josep Hernández