Maresme

El PSC d'Argentona demana explicacions a Calvo i a Unitat

  • PSC Argentona
  • Actualitzat:
  • Creat:

Des del PSC demanem un aclariment públic de l’exalcalde d’Argentona sobre les informacions que l’han portat a dimitir. Reclamem un dels fets a través d’una comissió municipal especial, ja que fins ara s’ha eludit donar-ne explicacions als covilatans.

 

1. El PSC d’Argentona reitera la condemna de les conductes masclistes i sexistes que hauria tingut l’alcalde Eudald Calvo (Unitat-Argentona per la República), segons que ell mateix va reconèixer públicament, a conseqüència de les quals va presentar la dimissió i va renunciar a l’acta de regidor, el dia 5 de març.


2. Des del Partit dels Socialistes demanem un aclariment dels fets que han conduït a la dimissió d’Eudald Calvo, a través d’una comissió informativa municipal especial, ja que fins ara s’ha eludit donar-ne una explicació pública.


3. En una reunió del Consistori, el dia 5 de març, el govern municipal va comunicar al PSC, que Eudald Calvo hauria estat expulsat com a militant de la CUP, a finals de l’any 2019, i que dita organització hauria demanat a Calvo que dimitís com Alcalde. El motiu hauria estat un cas denunciat davant de l’ organització, sense que Calvo hagués fet partícip de les exigències de la CUP ni a Unitat ni al govern municipal ni al Consistori.


4. El PSC reclama de la formació governant, Unitat-Argentona per la República (CUP, ERC i Comuns), que no només condemni públicament els fets de caràcter sexista, pressumptament comesos per part d’Eudald Calvo, sinó que doni als vilatans d’Argentona les explicacions necessàries per aclarir-los, i deixi clar que està en contra de campanyes que assenyalen la dona com a culpable i alhora que volen justificar les actituds masclistes.


5. El PSC vol recordar que els valors socialistes, en especial el feminisme, com a eix transversal, no s'intercanvíen per una cadira, i molt menys encara, per emmascarar unes actituds inacceptables, ja sigui com a persones o com a responsables públics.


6. Des del PSC d’Argentona volem generar un front comú entre l’Ajuntament i la ciutadania per tal de garantir el dret de les dones a una vida lliure de qualsevol mena d’agressió. 


7. Alhora, denunciem que no es pot fer cap pas enrere en la sensibilització i en els recursos d'atenció, protecció i alliberament de les dones contra qualsevol actitud masclista.

Argentona, 7 de març de 2020

Fitxers adjunts: