Maresme

Xavier Amor explica les inversions a Pineda incloses al pressupost 2019

  • Ràdio Pineda
  • Actualitzat:
  • Creat:

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha parlat de les inversions de 2019 al programa Línia Directa amb l'alcalde.

El Pla d’Inversions per a l’exercici 2019 preveu una inversió global de 2.283.000€ amb càrrec al Pressupost Municipal per dur a terme actuacions a la via pública, en equipaments i serveis. Així ho ha explicat l'alcalde de Pineda, Xavier Amor (PSC), al programa Línia Directa amb l'alcalde. Destaquen la construcció d’un ascensor que permetrà la supressió del semàfor de davant l’església de Santa Maria, la instal·lació de lavabos públics del passeig marítim per tot l’any, l’habilitació d’un centre d’acollida per a mascotes i el projecte d’estudi per a realitzar una piscina descoberta municipal.
 

Altres actuacions preveuen millorar la il·luminació de diverses zones del municipi així com la instal·lació de càmeres de vigilància, la substitució de la gespa del camp de Can Xaubet o la millora i condicionament d’equipaments culturals i educatius, entre els que destaca la climatització de l’Escola Bressol Mar.
 

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha parlat de les inversions de 2019 al programa Línia Directa amb l'alcalde. Xavier Amor ha explicat que les inversions previstes també preveuen l’adequació del terreny que cedirà el consistori per la futura escola a Poblenou, després que l’Ajuntament obtingués el compromís de la Generalitat per a la seva construcció. També el pla d'asfaltat a tot el municipi i les marquesines de les parades de bus, entre d'altres.

 

També continuen en execució projectes com la remodelació del Passeig Marítim afectat pel temporal (davant de la pl. Sara Llorens), el projecte del giratori a la N-II de Les Creus, la instal·lació de tendals en el pati de Can Comas i el nou Espai Educatiu Mestres Pijoan i Cutiller on es preveu el trasllat de l’Escola d’Adults Municipal, el Pla de Transició al Treball i l’Oficina de Català de l’Ajuntament. Continuen també en execució els projectes d’Horts Urbans, el parc lúdic-esportiu de la Riera, amb un skate-park i un parc d’agility per a gossos, el pla d’asfaltatge de carrers (previst per iniciar-se el gener del 2019), o millores en el servei de drenatge urbà.
 

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha explicat que el govern del PSC ha reduït l'endeutament del 99% (any 2007) fins al 35% (any 2018). Això permet demanar crèdit per inversions. Ha explicat que «ara, els interessos per les administracions estan pràcticament estan a zero, i alhora, aquest crèdit es torna en el mateix any».

 Xavier Amor també ha aclarit per què hi ha partides a un euro en el pressupost. Ha dit que és un tema tècnic, «són partides pressupostàries que després rebran fons econòmics del Romanent de tresoreria, és a dir, dels diners estalviats de l'any anterior»

Més info del pressupost 2019