Maresme

Aprovada la Proposta de Resolució presentada pel GP PSC-Units en matèria de salut al Maresme

  • Maresme
  • Actualitzat:
  • Creat:

La PR sobre la situació dels serveis de salut al Maresme que ha estat aprovada, portava 7 punts que afecten a 7 municipis de la nostra comarca.

Aquesta proposta, fruit de la reunió de les diputades maresmenques del PSC amb diferents col·lectius de la Plataforma Marea Blanca (on es va recollir les seves demandes per millorar la situació de la sanitat pública al Maresme), va ser presentada a l’abril de 2021 per Alícia Romero Llano, portaveu del Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar, i Assumpta Escarp Gibert, diputada del Grup Parlamentari Socialistes i Units, ha estat defensada per la diputada Socialisita Elena Díaz a la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya.

Després de l’acord arribat amb la resta de Grups Parlamentaris, els 7 punts que s’han portat a votació, han quedat aprovats de la següent manera:

  1. Dotar d’un servei d’urgències i pediatria al CAP de Vilassar de Dalt actualment derivada a Cabrils concentrant l’atenció de la ciutadania dels dos municipis amb menys recursos. Punt aprovat amb l’abstenció d’ERC, Junts, i VOX.
  2. Assegurar el servei de pediatria al municipi de Cabrera de dilluns a divendres. Punt aprovat amb l’abstenció de VOX.
  3. Reobrir el consultori local de Caldes d’Estrac tan bon punt s’executi l’ampliació que proposa l’Ajuntament seguint les indicacions de la Conselleria de Salut.
  4. Reobrir el consultori de Canyamars, una vegada garantits els circuits diferenciats covid i no covid, i incrementar els dies de visita al consultori de Can Massuet; així com assegurar el servei de pediatria al municipi de Dosrius.
  5. Garantir l'atenció en les especialitats d'oftalmologia, aparell digestiu, cardiologia, traumatolo-gia i otorrinolarinologia al a la població del municipi de Premià de Mar, amb criteris de proximi-tat.
  6. Fer efectiva l’ampliació del CAP de Malgrat de Mar i del servei d’urgències 24 hores. Punt aprovat amb l’abstenció d’ERC i Junts
  7. Retornar els servei d’urgències 24 hores als municipis del Masnou, Alella, Teià i Malgrat de Mar, on els seus ciutadans actualment es troben obligats a desplaçar-se fora de la comarca per rebre l’atenció d’urgència al CUAP de Badalona. Punt aprovat amb l’abstenció d’ERC i Junts.

Amb l’aprovació d’aquesta Proposta de Resolució, el PSC reafirma el seu compromís amb la salut pública perquè torni a ser com abans, i seguirà treballant per la seva millora, per tal d’oferir el millor servei als ciutadans i ciutadanes; per què tal i com ha manifestat la diputada Díaz: “el PSC creiem que la salut pública catalana pot tornar a ser com era abans, a ser referent a tota Espanya i a Europa; a més a més, estem convençuts que amb voluntat política pot ser inclús millor”.

El PSC posa tota la voluntat perquè així sigui!!

Fitxers adjunts: