Maresme

Apostem per les persones. Demanem col·laboració.

  • PSC Maresme
  • Actualitzat:
  • Creat:

Des de la Federació Socialista del Maresme, volem oferir el nostre suport i escalfor a totes les víctimes del coronavirus.

Els nostres ànims a les persones que lluiten per a superar el contagi, com també expressar el nostre condol a les famílies d’aquells que no han pogut superar la malaltia. Els i les Socialistes ens posem a disposició en aquests moments de dolor!

En un moment com l'actual volem posar de manifest que valorem l’actuació de les institucions com un sistema multinivell (Ajuntaments, Consell Comarcal, Diputació provincial, Parlament de Catalunya, Govern d’Espanya i la Unió europea). Lanaturalesa d’aquest sistema interactiu i interconnectat, ens aboca a realitzar esforços de manera simultània i coordinada per donar respostes a qualsevol problemàtica o desafiament que ens podem trobar.

En aquest sentit, volem destacar la importància de la unitat d’acció i col·laboració entre les diferents administracions, i de compromís amb els ciutadans per poder combatre la crisi del COVID-19.

Els socialistes fem una aposta clara per la unitat d’acció: els nostres alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores (estiguin al govern o no) consellers i conselleres, diputats (provincials i parlamentaris), han impulsat i adoptat un conjunt de mesures econòmiques i socials per mitigar els efectes negatius derivats de la pandèmia en coherència amb els valors socials i d’esquerra que ens caracteritzen, en col·laboració amb altres forces polítiques, i seguint les indicacions i orientacions de les administracions superiors.

L’esforç, solidaritat i responsabilitat de les administracions acompanyat per l’equilibri, unitat d’acció i coordinació entre aquestes, és l’únic camí que ens permetrà combatre aquesta crisi.

Des del PSC Maresme, hem repassat les actuacions de les administracions esmenades anteriorment, i volem destacar la manca de solidaritat d'alguns països europeus, fruit del neoliberalisme salvatge que caracteritza a alguns del membres més destacats de la UE, posant en perill el seu primer pilar: la dimensió comunitària; que pot provocar una perillosa reacció contra aquesta institució, en tan que pot modelar la percepció dels ciutadans de lo que Europa representa.

A nivell europeu, necessitem donar una resposta fiscal coordinada a les conseqüències econòmiques del Coronavirus (mitjançant la emissió de "Coronabonos": deute emès pel Banc Central Europeu per finançar-se enfront de les conseqüències del COVID-19) i dissenyar un “pla de recuperació” posterior a la emergència sanitària.

Tenim molt clar que no superarem aquesta crisi sense una forta solidaritat europea. Per això, fem una crida a la responsabilitat i a una mostra tangible de solidaritat per part de la UE per mantenir la cohesió institucional i social, i sortir més reforçats d’aquesta crisi.

Des de la Federació socialista del Maresme, conscients de que la unitat d’acció no és només a nivell d’institucions, sinó que és col·lectiva, volem destacar el paper de tots els actors socials en aquesta lluita, i agrair l’esforç humà (i en molts casos econòmic) de la societat civil; dels professionals que estan a primera línia (personal sanitari, transportistes, treballadors de supermercats...Sense deixar a ningú) que posen en risc la seva salut per garantir-nos el subministrament dels serveis essencials; de tots aquells voluntaris i voluntàries que vetllen per la gent gran i altres col·lectius vulnerables...Gràcies de tot cor!

Agrair també la solidaritat d’aquells treballadors i treballadores de “serveis no essencials” que a partir del dia 30 de març s’hauran de quedar a casa fins el 9 d’abril (amb permís retributiu recuperable), els quals incidiran en gran mesura en la reducció de la mobilitat, ajudant d’aquesta manera a combatre la propagació del virus.

Finalment, No podem concloure sense fer una crida ferma a la població perquè extremi les mesures de prevenció emeses per les administracions públiques per tal de mitigar el virus i que es respecti el confinament.

Sigueu responsables, quedeu-vos a casa.

Fitxers adjunts: