Maresme

Alícia Romero, força al Conseller Buch a visitar el Maresme

  • Actualitzat:
  • Creat:

La diputada del PSC, Alícia Romero, força al Conseller Buch a visitar el Maresme per afrontar els problemes de seguretat ciutadana.

La diputada socialista, Alícia Romero, ha arrencat aquest matí el compromís del Conseller d’Interior de la Generalitat de visitar la comarca del Maresme de manera immediata per tal de trobar-se amb els alcaldes de la comarca i afrontar els problemes de seguretat ciutadana que hi ha als seus municipis.

L'increment de robatoris a domicilis ha crescut més d'un 20% de mitjana a Catalunya i preocupen especialment, aquells en els què les famílies es troben dins de casa. Sense anar més lluny, a l'àrea bàsica de Mataró, aquest tipus de delictes creixen generant inseguretat entre els veïns, entre un 30-40%, i les dotacions de mossos són clarament insuficients, segons ha matisat la diputada Romero en la seva intervenció en el Parlament.

Segons Alícia Romero, a municipis com Mataró, Argentona, Òrrius, Dosrius, Sant Vicenç de Montalt, Llavaneres o Caldes d’Estrac la situació és especialment preocupant, tant és així que en algun municipis hi ha veïns organitzats en patrulles tarda i nit fent una feina que no els pertoca. “més enllà de les xifres, els veïns senten inseguretat, angoixa, desprotecció dia rere dia davant la onada de robatoris, i no podem permetre que siguin ells qui garanteixin la seguretat dels ciutadans. Això és responsabilitat seva” ha dit a Buch.

En la seva rèplica, Buch que no ha plantejat cap mesura alternativa, tal i com li plantejava Romero, però ha anunciat el seu compromís immediat d’assistir a la comarca del Maresme per trobar-se amb els alcaldes i les alcaldesses per fer front a aquesta problemàtica.

Fonts del PSC al Parlament de Catalunya asseguren que aquesta trobada s’ha pactat per el proper dia 5 de febrer a la seu del Consell Comarcal del Maresme.