Maresme

Valoració 14è Congrés PSC

  • PSC Maresme
  • Actualitzat:
  • Creat:

Els alcaldes de Pineda de Mar i Mataró, Xavier Amor i David Bote, formaran part de la direcció nacional adscrits a la Secretaria de Política Municipal. I la Diputada de Mataró Alícia Romero, estarà al capdavant de la Secretaria d'Universitats.

Aquest cap de setmana una delegació composada per 49 delegats i delegades i gairebé 30 observadors i observadores de tota la comarca han participat al 14è Congrés del PSC a Barcelona.

Divendres al vespre va tenir lloc la intervenció de Miquel Iceta per explicar la gestió de la Comissió Executiva Nacional en els darrers tres anys. El Primer Secretari de la Federació del Maresme, Xesco Gomar, va valorar aquesta gestió positivament, posant de manifest la necessitat de continuar liderant els reptes actuals com són el feminisme i la transició ecològica. L’informe de gestió va ser aprovat per la unanimitat dels delegats i delegades.

Dissabte durant tot el dia van tenir lloc les diverses comissions on es van debatre els documents congressuals a través de més de 1200 esmenes presentades per la militància socialista. Destacar d’aquests documents que el PSC referma la seva aposta pel federalisme, fent un reconeixement de “Catalunya com a nació i d’Espanya com a nació de nacions”. També es va constatar l’emergència climàtica i la importància especial de la transició energètica, que és el desllorigador que ens ha de portar a un nou model productiu d’emissions zero. En matèria de gènere els i les socialistes instem a legislar per evitar la bretxa salarial, apostar per millorar els instruments vinculats amb la coresponsabilitat i un compromís directe amb la violència masclista.

Diumenge al matí es va presentar la proposta de Comissió Executiva Nacional i dels diversos òrgans nacionals. La presència de la federació dins de la direcció nacional queda reflectida a la secretaria d’universitats, que la encapçalarà la companya Alícia Romero de Mataró. I els alcaldes Xavi Amor (Pineda de Mar) i David Bote (Mataró) estaran adscrits a la secretaria de Política Municipal.

Tanmateix el companys Esteve Terradas (Mataró) i la companya Conxita Rodríguez (Tordera) formaran part del Consell Nacional. La companya Conchi Martín (Malgrat de Mar) es vocal de la Comissió de Garanties Estatutàries i el company Joan Rangel (Caldes d’Estrac) és l’oficial de Compliment.